Internasjonal sommerleir: Kultur- og klimamuseum

Fjorårets sommerleirdeltakere på offisielt besøk hos ordføreren i Hannover

Som i fjor, vil Noereh! også i år tilby Noereh!s medlemmer å reise til Tyskland på sommerleir i regi av EU og JANUN. Den 19.-20. mai reiste Noereh!s kjære Monica Hætta Moberg til Hannover i Tyskland for å forberede årets sommerleir. Monica har skrevet en reisedagbok der hun forteller hva hun har gjort, og hva årets sommerleir vil handle om:

Jeg reiste den 19. mai med fly fra Luleå til Arlanda i Stockholm, hvorpå jeg fløy til Kastrup i Køpenhamn, for så til Bremen i Tyskland. Fra Bremen tok jeg tog til Hannover, der jeg ble plukket opp av en bil som tok meg til Barsinghausen (en idyllisk bydel i Hannover, hvor også sommercampen skal foregå).  Det var en lang reise, men man fikk se mange nye saker og treffe mange nye folk under turen. Så det var virkelig verdt all reisinga.

Da jeg kom fram på natta til Barsinghausen, så fikk jeg møte noen nye ansikter: to fra Polen, en fra Grønnland og en som var fra USA. Det var også noen gjengangere fra fjorårets sommerleir: Martine, Helle, Snorre og Jon Isak. Alle var svært hyggelige!

På morgenen dagen etterpå fikk vi et ganske så stramt tidsskjema, fordi de fra Polen skulle dra samme dag. Vi diskuterte hvordan vi skulle sette opp programmet for sommeren, hva workshopene skulle gå ut på, og hva vi ville gjøre ut av dem. Vi kom fram til at vi ville lage et kultur- og klimamuseum. Her vil vi få hvert vårt rom som vi kan utfolde oss i, dekorere med vår kultur og våre idéer. I fjor jobbet vi med kulturkister, men vi syntes ikke at vi fikk et så godt resultat, så nå har vi forandret idéen.

Av praktiske saker kom vi fram til at Noereh! (Norge) skal kunne sende syv personer, fem fra Danmark (Natur og Ungdom), fem fra Grønland (Sorlak) og syv fra Polen (ZHP).

— Monica

Sommerleiren vil foregå fra 14.-25. juli 2011.
Vi vil gjerne at det skal være en gjevn fordeling mellom gutter og jenter, og om du er mellom 18 og 30 år, så meld deg på for å få en super opplevelse i sommer!

Forberedelse
Idéen er at deltakerne før sommerleiren forbereder seg ved at alle tar med seg noen bilder fra vår organisasjon og kultur for å vise frem under leiren. Deltakerne må også snakke seg imellom for å komme på leker som vi kan ha leke på aktivitetskvelden, for eksempel lassokasting. Hvis det er noen som har lasso, så ta gjerne med! Kommer du på andre ”samiske” aktiviteter som vi kan leke, så si ifra!

Programmet for sommerleiren er klart så om noen vil vite hva som skjer fra dag til dag, så er det bare å spørre!Det hadde vært fint om dere melder dere på turen tidligst mulig, slik at vi kan bestille billetter i rimelig tid.

Dette er ikke en ordinær sommercamp!
Opplegget er veldig laid back, så dette blir den perfekte ferien med innhold! Fokuset vil være på å lære mer om klima- og miljøspørsmål, ha det bra, oppleve kule ting og bli kjent med hverandre.

Kort og godt:

Når? 14.-24. juli
Aldersgrense: 18-30 år
Pris: cirkaa 600 kr
Påmeldingsfrist: 30. juni

Hva får du?

– reisen
– overnatting
– mat og drikke
– oppleve området rundt Hannover
– massevis av nye venner og en sommer du sent kommer til å glemme
– så mye solkrem du klarer smøre på kroppen din
– 10 myggfrie dager
Det er veldig kort påmeldingsfrist, og få plasser! Først til mølla! Har du noen spørsmål? Send en mail til Monica! Du melder deg på ved å sende en mail til noereh@biegga.com med informasjonen under:

Navn:
Født:
E-post:
Mobilnummer:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s