Queering Sápmi

QS
Sara Lindquist (t.v.) og Elfrida Bergman (t.h.) er prosjektledere for Queering Sápmi. Foto: Sara Lindquist/QS

Noereh! er en samarbeidspartner i det samisk-nordiske prosjektet Queering Sápmi. Prosjektet er et storytelling- og foto-prosjekt som formidler livshistorier fra en minoritet innen en minoritet – nemlig samer som er homofile, lesbiske eller som er queer på en eller annen måte.

Queering Sápmi er ute etter samiske personer som utfordrer de tradisjonelle normene omkring kjønn, seksualitet og identitet. Prosjektet eies av vår søsterorganisasjon i Sverige, Sáminuorra.

QS

Queering Sápmi er et prosjekt – som i likhet med Noereh! – prøver å utvide definisjonen av en samisk identitet, både ovenfor samer og ikke-samer. Noereh! har siden landsmøtet i 2010 jobbet med en kampanje, «Cuvket rájáid! Sprenge grenser!», for å gjøre det samiske samfunnet mer åpent for samer som kanskje ikke faller inn i den normative boksen. Dette er Queering Sápmi en del av.

Sluttproduktet består av en internasjonal utstilling og en bok på seks språk, nemlig svensk, norsk, finsk, russisk, nordsamisk og sørsamisk. I prosjektet inngår også et arbeid for å skape et Sápmi-overskridende nettverk av personer som vil arbeide for LHBT-personers rettigheter.

Sjekk ut deres nettside på http://queeringsapmi.com/. Er DU interessert i å være med på dette prosjektet sender du de en mail på queeringsapmi@gmail.com.

Du finner de også på forskjellige sosiale medier:
Facebook: facebook.com/qsapmi
Twitter: twitter.com/queeringsapmi

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s