QUEEROLUTION på Riddu Riđđu

Image

Etter en vel overstått festivalsommer er det på sin plass med en liten oppsumering av høydepunktene.

Noereh! har ny rekord i sommeraktiviteter og standarden er nå satt for all fremtid. Jeg er helt imponert og kjempestolt og takknemlig for det vi har fått til. Det er så inspirerende! Vi har bevist for hverandre og alle andre at Noereh! er en superduperorganisasjon som engasjerer fler og fler.

Vi har vært på Sametingets allsamiske møte i Inari og ristet politikerne og FN litt så de ikke glemmer barn og unge når de nå forbereder seg til verdenskonferanse om urfolk. Vi har også hatt en representant på Norsk Målungdom sin sommerleir i Sogndal. Der ble det i Noereh!s regi avholdt nybegynnerkurs i sørsamisk til jubel og begeistring hos målungdommen. Og på Márkomeannu-festivalen bidro vi med vårt blide nærvær i forskjellige sammenhenger. Dessuten tok Marion og Helge en trall av de sjeldent fine i Nuoraid Lavvu, men det er ikke særlig rettferdig at Noereh! tar på seg ansvaret for akkurat det.

Et annet av sommerens vakre Noereh!-eventyr utspilte seg under årets Riddu Riđđu festival. Der var Noereh! hjertelig til stede med kunstworkshop, kaffe og høy lol-faktor, som vi jo er kjent for.

På standen vår rullet vi ut et stort lerret hvor vi oppfordret alle forbispaserende til å bidra med å male noe de assosierte med det å bryte normer, være annerledes osv. Og det ble ikke spart på farger, glitter, blomster og stas! Lerretet ble fort fylt opp av piperøykende damer, hufsa som spyr stjerner og sameluer med rosa glitter på. Både store og små bidro, og på slutten av en fin dag med maling og gøy i solen hadde vi et to meter langt maleri med tittelen «Queerolution». Vakkert!

Ordet «queerolution» er, for den uinnvidde leser, et ord vi har funnet på selv. Det er satt sammen av «queer» fra samarbeidsprosjektet vårt Queering Sápmi og som dekker all bryting av alle normer, og «-olution» fra revolution/revolusjon. Med andre ord går Noereh! inn for at vi alle skal ufarliggjøre det å bryte normer, og det skal skje NÅ!

Vi har hatt en vellykket sommer med rekruttering av nye medlemmer, møtevirksomhet og aktiviteter av ulikt slag, og det inspirerer til nye tak når høsten nå kommer snikende. Følg med på bloggen for mer informasjon om høstens program (og husk å betale medlemskontigent for 2012). Queerolution, folkens!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Hjertelig hilsen
Ida Ristiinná, styreleder.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s