SPR Youth Conference 2013

I helga befinner flere av Noereh’s medlemmer seg på SPR Youth Conference på Olavsgaard Hotell, 20 minutter utenfor Oslo. Vi ankom i går, og startet med en workshop om hverdagsrasisme. Vi ble delt inn i grupper, og skulle deretter sette oss i forskjellige situasjoner og diskutere hvordan man skal reagere på hverdagsrasisme. En veldig lærerik og nyttig workshop.

Image

Foto: Marita Kristin Eilertsen

Så kom Lotta Omma og fortalte om konsekvenser av diskrimineringen av samisk ungdom. Hun har forsket på området i flere år, og har sammenlignet resultatene mellom svensk- og samisk ungdom. Resultatene var slående. Negative tall, gang på gang. Eksempel på spørsmål og svar: Har du noen gang vært tvunget til å forsvare den samiske kulturen eller den samiske måten å leve på? 82% svarte ja. Harde fakta! Hun har også funnet ut at samiske møteplasser og samisk språk forebygger selvmordsrisikoen blant unge samer – det er bra!

Deretter kom Anne Jannok Eira og Inger Anne Pulk fra det norske sametinget og Manifest mot mobbing, der de fortalte om tiltaket «Manifest for mobbing», et prosjekt som skal forebygge mobbing. Deres hovedfokus i år handler om at voksne skal samarbeide for gode og inkluderende oppvekst- og læringsmiljøer, der barn kan utvikle vennskap og gode relasjoner. Sjekk dem ut på facebook.

Så var det klart for middag, og kveldsaktiviteter. Latter og lek fylte gangene på Olavsgaard hotell, og vi gikk gjennom både stolleken, mimeleken og limbo. Vi hadde det kjempegøy i mange timer!

Image

Foto: Risten Marja Inga

Image

Foto: Risten Marja Inga

Image

Foto: Risten Marja Inga

Image

Foto: Risten Marja Inga

I dag har vi allerede hatt et lite og uoffisielt styremøte der vi har planlagt sommerens aktiviteter. Er du klar for festivalsommer? Følg med i mailboksen, for snart kommer det spennende informasjon! Hilsen oss som er i Oslo 🙂

Image

Foto: Marita Kristin Eilertsen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s