Styrehelg

Siste helga i april reiste hele styret avgårde til Trondheim. Både for å ha styremøte og for å sosialisere litt (dette var faktisk første gang hele styret møttes på ett sted!).

Foto: Marita Eilertsen

Foto: Marita Eilertsen

Vi ankom Trondheim på alle mulige tidspunkter fredagen, og dukket opp en etter en i leilighetene vi leide for anledninga. Veldig fin plass å bo, hvor vi kunne lage mat sammen, spise, skrive dokumenter, spille brettspill, underskrive papirer, eller henge sammen i stua til langt utpå natterstid. Hovedpoenget denne helga var å bli bedre kjent med hverandre, få planlagt resten av året og få unnagjort viktig papirarbeid.

dancing

DSC_0206

Lørdags morgen startet vi dagen med frokoststyremøte (og masse kaffe!). Her diskuterte vi blant annet hvilke punkter fra vår politiske visjon som vi har lyst til å ha hovedfokus på dette året. Ett av punktene vi valgte var hvordan Noereh kan engasjere seg mer internasjonalt, spesielt med tanke på FN og Permanent Forum for Urfolk. Det er viktig at samisk ungdom også blir hørt internasjonalt, og gjennom disse kanalene har vi mulighet til å la stemmene våre gjalle over landgrensene.

En annen sak vi skal slåss for, som også Årsmøtet var opptatt av, er oversetting og dubbing av populærkultur.

 

Etter noen timer med styremøte, handlet vi og dro til Marinen for å grille lunsj. Strålende dag, med etterlengtet sol på hvit hud. Vi fikk besøk av Astrid Dankertsen, forsker fra univeritetet i Nordland, satt på gresset og diskuterte den urbane samiske identiteten og samer i byers kulturtilbud.

10259024_10151988191010213_6339187286506331700_n

Så sprang vi avgårde for å gjøre oss klar til fotografering, tok på oss kofta og putta gelé i håret.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Utpå kveldstid hadde vi invitert samisk ungdom i Trondheim til å komme og henge med oss i leilighetene våre for å gomle i seg pizza. Vi laga selvfølgelig hjemmelagd pizza!

pizzamunch med marita

 

/Noerehståvroe

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s