ÅRSMØTE 2015

Du har fått med deg at galaksens beste organisasjon har årsmøte 5.-8. mars i Oslo? Fristen for å melde deg på årsmøtet 2015 er 25. februar, så meld deg på NÅ!

Er du klar for å treffe masse samiske ungdommer, snakke om hjertesaker, delta på interessante seminarer, få nye venner fra hele Sápmi, eller flørte hele natta? Vil du le med luliser, henge med nordiser eller danse med sydiser? Denne helga skal vi snurre kommagbånd, se samiske kortfilmer, spinne plater, hive på oss kofta, danse og le.

Har du noen hjertesaker, eller noen ønsker for hva Noereh bør jobbe med i 2015? Da er dette stedet for deg. På årsmøtet skal vi vedta handlingsplanen for 2015, skrive resolusjoner, og velge nytt styre for året. Samtidig med årsmøtet arrangerer vi et seminar, der vi skal se litt på organisering av det samiske samfunnet.

Årsmøtet skal foregå på Strandheim leirsted i Røyken, et stykke utenfor Oslo.

!!!OG SÅ SKAL VI STIFTE LOKALLAG I OSLO!!!

Husk sovepose, håndkle, toalettsaker, og ta gjerne med kofte hvis du har!

Vet du ikke hva Noereh er? Her er ti fakta om Noereh:
1. Noereh er sørsamisk og betyr “ungdom”! 🙂
2.Årlig arrangerer vi en intergalaktisk koftedag! Datoen for koftedagen er 10. april.
3. Vi er en partipolitisk uavhengig ungdomsorganisasjon, som først og fremst arbeider for å skape møteplasser og en samlet stemme for all samisk ungdom.
4. Vi har tre søsterorganisasjoner i henholdsvis Finland, Sverige, og Russland. Suoma Sámi Nuorat, Sáminuorra, og Sam’ Nurash
5. Vi ble stiftet på Kvaløya i Tromsø i oktober 2009, som betyr at vi i 2015 fyller 6 år.
6. Da Ylva ble valgt som nestleder kunne hun ikke tegne hest, men dette er en ferdighet hun har tilegnet seg i løpet av hennes virketid i Noereh-styret.
7. Noereh har en egen joik. Den kan du høre her: https://www.youtube.com/watch?v=XyVa0k3LYFg
8. Vi er blant organisasjonene som får fast driftstilskudd via Sametingets budsjett. Dette er vi veldig takknemlige for.
9. Vi er glad i utropstegn! (Muligens litt for mye!)
10. Du vil alltid være hjertelig velkommen i Noereh ❤

årsmøtebilde

Foto: Ronja Larsen

Legg igjen en kommentar